Vår historia

1950 grundades företaget som ett litet personligt familjeföretag med namnet Nisses Varubod på Godtemplaregatan av Nisse Karlsson. Det var en liten butik med ett redan då brett sortiment. Glas och porslin, husgeråd, leksaker och väskor fanns redan från början i butiken. På 60-talet kom flera varuhus att etablera sig i Sverige och man fick börja mäta sig mot alla stora kedjor.

Beslut togs och man flyttade till en större lokal mot Stortorget. Sortimentet kunde breddas ytterligare och man byggde separata avdelningar i butiken. Så småningom bytte man namn till nuvarande Nisses Varuhus.

1985 gick flytten igen till en ännu större lokal på andra sidan Stortorget som hade inrymt ett annat varuhus tidigare. Då kunde man i ännu större utsträckning bygga separata avdelningar. Man utökade sortimentet med en kosmetik-avdelning och blev den ledande butiken i Hässleholms centrum med mottot – Nisses – för stora & små – Butiker i Butiken.

Familjen är viktig

Familjen har alltid spelat en stor roll för företaget. Inte bara genom blodsbanden utan den genomsyrar hela personalstyrkan. Målsättningen har alltid varit att det ska kännas personligt och familjärt, vare sig man besöker eller jobbar i företaget.

Idag är vi det lokala varuhuset med internationellt sortiment och driver följande avdelningar: Lekia, Önska, Kosmetik och Väskor.